Напередодні новорічних свят господині почали підраховувати суму, яку їм доведеться викласти на приготування святкового столу.

Традиційно, Новий рік 2020 очікує під час святкової трапези кочує від покоління до покоління легендарний салат “Олів’є”.

Видання “КП” встигло скласти “індекс” цього салату, в якому деякі продукти виявили істотне подорожчання, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Виявилося, що відповідно до цього індексу ціни на продукти за рік зросли на 2,3%.
Для порівняння: в минулому році “індекс олів’є” склав всього пів відсотка, а в позаминулому – 23,3%. Раніше подорожчання склали: у 2016 – 9,2%, у 2015 – 35,5%, у 2014 – 34,4%, у 2013- 2,1%, у 2012 – 3,7%, у 2011 – 19,2%, а у 2010 – 16,4%.

Таким чином тазик олів’є цього року обійдеться споживачеві близько 90 гривень.

Салат Олів’є класичний рецепт з ковбасою

Набір продуктів:

Картопля — 250 гр
Ковбаса — 200 гр
Яйце — 4 шт.
Морква — 1 шт.
Огірок консервований — 80 гр
Горошок консервований — 1 банка
Цибуля — 24 гр
Майонез “Провансаль” — 120 гр
Зелень свіжа — за бажанням для подачі
Сіль за смаком

Як приготувати класичний Олів’є з ковбасою:

  1. Зварити моркву і картоплю в шкірці в каструлі у воді або на пару. Для середніх за розміром картоплин і великої моркви знадобилося 25 хвилин в мультиварці на режимі «на пару».
  2. Яйця потрібно зварити круто та охолодити.
  3. Наріжте кубиком огірки та покладіть їх в сито або друшляк, щоб вийшла зайва рідина. Вона може зіпсувати салат, надавши йому занадто солоний смак.
  4. Остиглі картоплю і моркву очистить і наріжте кубиком.
  5. Наріжте також кубиками варену ковбасу і яйця.
  6. З консервованого зеленого горошку злийте рідину. Лук дуже дрібно наріжте.
  7. З’єднайте всі інгредієнти між собою і до подачі зберігайте в холодильнику.
  8. Перед подачею заправте салат майонезом і надайте їдцям можливість посолити свої порції за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *